OVESNÉ ZELÁNKY

18. února 2013 v 22:16 |  OBĚD či VEČEŘE
Suroviny:
250 g jemných ovesných vloček
2 střední mrkve
1/2 balení bio kyselého zelí
2 stroužky česneku
hrst čerstvé petrželové natě
1/2 lžičky nerafinované soli
semínka dle chuti a libosti (len, sezam, slunečnice, dýně)



Postup:
Vybraná semínka předem opražíme na suché pánvi. Jsou-li hotová, poznáme snadno - len začne vyskakovat z pánve, slunečnice chytne světle zlatavý nádech a sezam mezi prsty lehce rozdrolíme.
Nastrouháme najemno mrkev i česnek. Čerstvou petrželku pokrájíme na drobné kousky.
V míse smícháme zelí s připravenou zeleninou, opraženými semínky, solí a jemnými vločkami.
Vše důkladně promícháme a rukama prohněteme. Pokud vločky hodně sají, můžeme přidat převařenou vodu. Těsto necháme alespoň půl hodiny bobtnat.
A pak již na pečicím papíře tvarujeme dukátky neboli malé placičky, potřeme je olivovým olejem, můžeme posypat semínky, a pečeme 30 - 35 minut při teplotě 150°C.


Více informací na: http://www.celostnimedicina.cz/vime-co-jime-vedome-vareni.htm?utm_medium=email&utm_source=em-prozdravi&utm_campaign=1000902#ixzz2LHtg9R9u
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama